Studniówka ZSPU w Liliowym Stawie w Małachowie
Zgromadzonych uczniów i nauczycieli przywitał dyrektor Dariusz Banicki. Tegorocznym maturzystom życzył powodzenia na maturze i pomyślnych wyborów życiowych, a na piątkowy wieczór - kiedy do egzaminów zostało jeszcze trochę czasu - udanej zabawy w doborowym towarzystwie koleżanek i kolegów.
- Jest mi niesamowicie miło, że ten niepowtarzalny, cudowny wieczór balu studniówkowego możemy wspólnie - dyrekcja, nauczyciele, także rodzice - spędzić z wami. Pozwolę sobie powiedzieć po raz pierwszy, że cieszę się, miłe panie i panowie, że mogę być z wami na balu, który rozpoczyna ostatni bieg przed maturą. Słusznie zauważyła jedna z koleżanek, że do matury zostało 87 dni, a nie 100, więc to mało czasu. Jeśli sięgnięcie pamięcią wstecz, niecałe pięć lat temu, pewnie sami nie wierzyliście, że ten czas tak szybko minie. Kiedy ktoś z nauczycieli w pierwszej klasie mówił wam o maturze, to łapaliście się za głowę i mówiliście: "Co tam matura, to jeszcze kawał czasu". A w zasadzie jesteście tuż, tuż przed maturą, po egzaminach zawodowych. Na pewno zapiszecie się tłustymi czcionkami w historii naszej szkoły
- powiedział podczas otwarcia studniówki Dariusz Banicki, dyrektor Zespołu Szkół Przyrodniczo-Usługowych imienia Stanisława Mikołajczyka w Gnieźnie.
Oferta kształcenia w czteroletnim technikum do września 2016 roku obejmowała kształcenie w zawodach:
- technik agrobiznesu;
- technik architektury krajobrazu;
- technik geodeta;
- technik rolnik;
- technik mechanizacji rolnictwa;
- technik inżynierii środowiska i melioracji;
Oferta kształcenia w trzyletniej zasadniczej szkole zawodowej to: mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych, rolnik i ogrodnik.
Od 1 września 2016 roku, w związku z likwidacją technikum i zasadniczej szkoły zawodowej wchodzących w skład Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jana Kilińskiego w Gnieźnie, oferta kształcenia w ZSP nr 1 została poszerzona o kształcenie w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa – klasa integracyjna, technik obsługi turystycznej i kelner w technikum oraz kucharz na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?